Условия за ползване

    Добре дошли във форума на фондация "Де Пасарел България", създаден като част от проект „Стандарти за качество и инструменти за мониторинг на социални услуги за хора с увреждания” , финансиран от Фонда за реформи, свързани с гражданското общество на Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

 

    Форумът има за цел да предостави възможност на веки да сподели своите разбирания, мнение и опит по темата за качеството на социалните услуги за хората с увреждания.

 

Общи положения

 1. Този форум е предназначен за професионална дискусия по темите за качеството. Всяко мнение е ценно и е приветствано. 
 2. Съдържанието на форума е видимо за всички. За да публикувате мнение, ви е необходима кратка безплатна регистрация. 
 3. Форумът не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и др.
 4. Форумът има за цел да стимулира професионални дискусии по темата за качеството и молим потребителите да не публикуват текстове и коментари, които злепоставят конкретни лица, услуги, служители или представители на държавни институции. Препоръчваме обобщените мнения и коментари без назоваване на конкретни имена. При несъобразяване модераторът на форума ще реагира според правомощията си. 
 5. Фондация „Де Пасарел България” и Фондът за реформи, свързани с гражданското общество на Българо-швейцарска програма за сътрудничество не носят отговорност за съдържанието на публикациите. Всички мнения и коментари, публикувани във форума, изразяват личното мнение и отношение на своя автор.
 6. От коментарите и дискусиите създателите на форума ще извеждат нови теми за дискусии в него.

Теми и постове

 

1. Преди да публикувате във форума, ви молим да:

 • помествате мнения свързани с темата;
 • пишете на кирилица. Модераторът ще изтрива публикации, които са написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи (Ч-4, Ш-6) или при публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго.
 • не се поместват безсъдържателни мнения ("хахахахаха", "Много яко!" и др) и теми. 

2. Абсолютно неприемливи са публикации с:

 • дискриминационно съдържание и прояви на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, верозиповедание, образование, социален статус и сексуалност; 
 • употреба на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди;
 • публикуване и разпространение на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения, защитени с авторски права (филми, музика, снимки и др), както и заявки за такива;
 • пропагандиране на всякакви противозаконни идеи и цели. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етическа и верска омраза и др.);. 
 • прикачване на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и публикуването на линкове, водещи към страници с подобно съдържание.

Ролята на модератора


Основната роля на модератора е да следи за спазването на правилата на форума. 
При неспазването им, модераторът има право да:

 • предупреди еднократно нарушителя, като му припомни правилата на форума. 
 • изтрива мнения, които противоречат на правилата за участие.
 • забрани достъпа на нарушителите до форума.